Voor de opname

Als na een grondig diagnostisch onderzoek blijkt dat een ingreep noodzakelijk is moet u opgenomen worden. Dokter Veeckman opereert in het Jan Palfijn ziekenhuis. Tussen eind 2012 en midden 2014 werd het AZ Jan Palfijn Gent grondig vernieuwd. Zowel aan de binnen- als de buitenzijde kreeg het gebouw uit begin jaren ’80 een grondige facelift. Het resultaat is een modern, hedendaags en performant uitgerust ziekenhuis. Hoe je er geraakt kan je lezen op www.janpalfijn.be/bereikbaarheid.

Cindy en Claire van het secretariaat zullen je begeleiden doorheen de opname procedure. Zij overlopen met u het administratieve luik en bezorgen nadien alles digitaal aan het ziekenhuis.

Ten slotte wordt u steeds voor de ingreep nog eens gecontacteerd ter herbevestiging van uw opname. Er wordt dan nog eens vermeld hoe laat u verwacht wordt, of u al dan niet nuchter moet zijn etc.

Financieel

Gewoonlijk is een groot deel of mogelijk zelfs de gehele som van medische kosten gedekt door je verzekering. Het deel dat voor eigen rekening valt zal aan jou gefactureerd worden. Op aanvraag is een financiele regeling mogelijk rekening houdend met een maximale discretie.

Tijdens de opname

In het ziekenhuis wordt u door elke stap begeleid door dokter Veeckman of iemand van het verpleegkundig personeel. Met administratieve en organisatorische vragen kan u wel steeds bij ons terecht in het Kniecentrum. Twijfel niet op ons te bellen op +32 (0)9 388 35 00, wij zijn altijd bereikbaar.

Na de opname

Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt u een ontslagmapje met de nodige documenten. Er wordt dan ook gelijk een afspraak gemaakt voor een eerste controle.

Bloodless center

Het Jan Palfijn ziekenhuis heeft zich verdiept in het vermijden van bloedverlies tijdens chirurgische ingrepen. Op deze wijze zijn bloedtransfusies na de ingrepen te vermijden. Alle informatie en apparatuur zijn aanwezig en worden toegepast.

Begeleidende familie

Het is mogelijk uw kind, echtgenoot of ander familielid te begeleiden doorheen de hele opname in het ziekenhuis als dit op voorhand wordt aangevraagd. Vraag meer informatie aan het secretariaat.

Buitenlandse patiënten

Buitenlandse patiënten zijn zeker ook welkom. Er gelden echter wel iets andere procedures voor buitenlanders. Vraag meer informatie aan het secretariaat.