Niet operatieve behandelingen knieletsels

De niet operatieve behandelingen van knieletsels hebben allemaal tot doel de pijn aan de knie te verminderen en het kniekraakbeen te ontlasten zodat het kan herstellen. De meest voorkomende zijn kinesitherapie, dragen van een brace, gebruiken van steunzolen en hyaluronzuur injecties.

Kinesitherapie

Het doel bij kinesitherapie is om de spieren rondom de knie te versoepelen en te versterken. Op die manier stabiliseer je de knie en gaat hij beter zijn werk doen.

Dragen van een brace

Een brace heeft als voornaamste functie je knie te ondersteunen en te stabiliseren. De knie kan onder een licht aangepaste hoek geplaatst worden waardoor beschadigde kraakbeen stukken ontlast worden.

Gebruiken van steunzolen

De manier waarop je loopt heeft een invloed op je knieën. Een slechte voethouding, een beenlengte verschil, O-benen, X-benen enz. In deze gevallen kunnen steunzolen soms een goede oplossing zijn om je knie te ontlasten.

Hyaluronzuur injecties

Voor letsels beperkt in diepte (ICRS graad < 3) kunnen hyaluronzuur injecties een oplossing zijn. Deze gel wordt enkele keren verspreid over een aantal weken geïnjecteerd in de knie. De gel stimuleert het kraakbeen tot een relatief herstel.

Terug naar het overzicht
h

Deze informatie mag in geen geval als volledig en definitief beschouwd worden.